Svi se čude kako je petokraka postavljena na riječki neboder! Kao da je odjednom pala iz dubina nama stranog svemira. Plaču razni „domoljubni“ čelnici i između ostalog kažu da je to odsustvo pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata.

No shit Sherlock?! Naravno da je odsustvo pijeteta.

Ali nije li i Titova bista u uredu predsjednika RH bila odsustvo pijeteta prema stotinama tisuća nevinih Hrvata ubijenih od Titove vosjke? Nije li? Naravno da je bila. Franjin slučaj još je gori – kad ti sunarodnjak i predsjednik države koji se (kao) bori za demokratsku i slobodnu Hrvatsku štuje ubojicu vlastitog naroda, zločinca i diktatora. Kod Nemanje se barem zna – čovjek je član Nove ljevice – ima svoje ideje i stavove te iste promiče. Koliko god mi je nešto neprihvatljivo, više poštujem ljude s jasnim idejama, stavovima i nastupima koji ih jasno odražavaju, od onih koji nešto bi, ali u stvari ne bi jer ne mogu i ne znaju; prodaju se za nešto što nisu niti su ikad bili.

A inače, možda uvrijeđeni „domoljubi“ ne znaju, ali u suvremenoj hrvatskoj politici sve je puno odsustva pijeteta prema hrvatskim žrtvama.

Nije li i činjenica da su ljudi koji su do 1990. sudjelovali u ubojstvima Hrvata, nakon 1990. zauzeli visoke i važne pozicije, također brutalno gaženje po pravima i osjećajima stradalih Hrvata od ruke UDBE?

Nije li neprocesuiranje ratnih zločinaca iz II. svjetskog i D. rata odsustvo pijeteta prema hrvatskim žrtvama?

Ne predstavljaju li ulice i trgovi imenovani po Titu i njegovim partizanima također odsustvo pijeteta prema nevinim žrtvama? Kumrovečki derneci s Jugo-petokrakim zastavama? To nije odsustvo pijeteta?

Nije li brutalna pljačka nacionalne imovine (privatizacija) također odsustvo pijeteta prema stradalima u Domovinskom ratu, ali i prema svim stradalima za slobodu Hrvatske.
Itd, itd…. ima toga! Na žalost previše.

Sve ima svoj uzrok – ništa se ne događa slučajno, samo od sebe. Kako siješ, tako žanješ.

Kad se na vrijeme ne učini ono što je trebalo učiniti da Hrvatska bude zdravo društvo – tada dobiješ crvenu zvijezdu na vrh nebodera! Ili što bi rekli u Letu 3 – dobiješ Kurcem u čelo!

Hrvoje Pende

Prethodni članakIslamski centar u Rijeci. (Za)raditi se mora, vrednovati ne
Sljedeći članakOpatija – stanje privremeno i redovito