Dan otvaranja Rijeka EPK 2020: Beethoven 250

0
615

U subotu, 1. veljače 2020. Rijeka je postala Europska prijestolnica kulture i Udruga za promicanje baštine Primorski Hrvat sudjelovala je u dijelu programa namijenjenoj prije svega djeci i mladima plesno scenskim nastupom u čast 250 godišnjice rođenja slavnog kompozitora Ludwiga Van Beethovena, autora Ode radosti, svečane pjesme EU.

U rasplesanoj promenadi od Trga Pul Vele Crikve, preko Jelačićevog, Mljekarskog trda preko Korza do Jadranskog trga mnogobrojni Riječani i gosti radovali su se zajedno s “orkestrom u oblacima” te izvrsnim plesačima plesne skupine Rotondo pod vodstvom Tereze Dubrović, u koreografiji Oksane Brandiboura Kožul i Julije Kožul.

Hommage Beethovenu osmislio je i režirao glazbenik i pjesnik, glazbeni producent i aranžer, Robert Pilepić.

Sjajni Toni Flego, Julia Kožul, male balerine Rotonda koje je pratio uvježbani orkestar Artmobila, budno oko koreografkinje i balerine Oksane Brandebura Kožul i glazba u rukama Roberta Pilepića, a kamera u rukama Vedrane Spadoni i Ivana Vuljanića bile su jamstvo osvajanja pažnje publike i medija. Oduševljenje nije izostalo, kao ni odjeci u medijima.

Poveznica na Gloriju

Novi list
Prethodni članakMatica Hrvatska Zagreb: Predstavljanje knjige Leonarda Eleršeka i Rada Žica Mikulina PUTOM SUNCA CRVENI BOJOVNICI IZ HOREZMA
Sljedeći članakRiječki Pabirci VI. Prikaz drugog izdanja knjige Gjona Antonija „Tajanstveni morčići“