TUĐE POŠTUJ, SVOJIM SE DIČI!

Postani član folklorne grupe Primorskog Hrvata I zapleši plesove iz bogate hrvatske baštine! Sada je to moguće i u Rijeci pod stručnim vodstvom Lane Kostrenčić!

Lana Kostrenčić, djev. Krmek, rođena je 13. svibnja 1989. god. u Zagrebu. Odrasla je u Kutini gdje je od malih nogu članica folklorne sekcije u kojoj aktivno pleše do 2009. godine. Ljubav za folklor i tradicionalnu kulturu razvila je zahvaljujući majci Lidiji i ocu Tihomiru koji već četiri desetljeća radi kao stručni voditelj i koreograf KUD-a Moslavina Kutina.

Lana završava srednju Školu Primijenjenih Umjetnosti i Dizajna, a zatim upisuje i Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, na kojem po završetku školovanja stječe zvanje magistra/inženjerka modnog dizajna.

Lana Kostrenčić u narodnoj nošnji Moslavine

Tijekom studiranja postaje aktivna članica Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana te je polaznica Hrvatske škole folklora na kojoj prolazi sve četiri plesne zone.

Također, polaznica je i različitih lokalnih seminara folklorne građe. Nakon završetka studija (2013.godine) živi u Rijeci i ubrzo počinje raditi kao voditeljica folklorne sekcije u KUD-u Vatroslav Lisinski iz Crikvenice i postaje predsjednice Društva.

U 2022. godini postaje voditeljica folklorne grupe Udruge za promicanje baštine Primorski Hrvat I članica Upravnog odbora.

Prethodni članakRiječki pabirci XXXVII – Riječki pravaši II.
Sljedeći članakO RICCARDU ZANELLI I NJEGOVOM TRGU U RIJECI