Počasni član: Rado Žic Mikulin

Počasni član udruge

0
959

POČASNI ČLAN PO PRIJEDLOGU POKRETAČKOG ODBORA: Primarijus doktor nauka Rado Žic Mikulin, med.specijalista ORL i CFK rođen je u Puntu, na Krku 11. veljače 1936. u obitelji pomoraca. U pučku školu je krenuo za vrijeme talijanske okupacije u Puntu, gimnaziju je maturirao u Krku, a medicinu diplomirao u Zagrebu. Prvi posao dobio je u Mariboru gdje je specijalizirao otorinolaringologiju, a preko Tehničke pomoći 5 godina je radio u Libiji, u Tripoliju. Usavršavao se u Engleskoj, Francuskoj, Italiji, Austriji, Slovačkoj i Češkoj. Proputovo je pola svijeta, a u slobodno vrijeme fotografira, slika i piše o Krku, Puntu i primorskom kršu, a posvetio se i obnavljanju starog hrvatskog brodovlja.
Osim čakavskoga zajika, govori ruski, engleski, talijanski, arpski, slovenski i slavenski mišijot, kako je povedal njegov pokojni dida.
Rado Žic začarkal je puno štorij va Škafetinu, krčken Valu i Puntarskeh ćakul, a ovega leta objavil je slikovnicu Štorije na čakavsken zajiku i jedan je od najvrednejih komentatori na facebooku od kega se da čudo tega navadit.
Pokretački odbor Primorskog Hrvata ima velu sreću da ima takovega čovika za počasnog člana.

Sljedeći članakPočasni član: Vlasta Juretić Knezova